Duplicity

Kunnen Julia Roberts en Clive Owen elkaar wel vertrouwen in Duplicity?

NET 5 - zondag 12 maart om 22:37

© Universal Studios
Claire Stenwick en Ray Koval zijn in de film Duplicity twee oud-overheidsspionnen die elkaar jaren later weer tegenkomen. Ze krijgen een relatie en spannen samen. Ze hebben alleen nog wel twee verschillende opdrachtgevers.

In hoeverre kunnen verliefde spionnen elkaar vertrouwen?

Duplicity

Claire Stenwick (Julia Roberts) en Ray Koval (Clive Owen) zijn na carrières bij de Amerikaanse en Britse geheime diensten overgestapt naar bedrijfsspionage.

Ze werken in Duplicity als onafhankelijke spionnen voor twee bedrijven waarvan de bazen (Tom Wilkinson en Paul Giamatti) elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Ondertussen hebben ze een geheime relatie gekregen.

Als een van die bedrijven op het punt staat een revolutionair product op de markt te brengen, is dat het startsein voor een spionagespel.

Claire en Ray hebben namelijk zelf ook wel oren naar het waardevolle product. Ze gooien al hun spionagevaardigheden in de strijd om het product te stelen en als eerste een koper te vinden. Maar kunnen ze elkaar wel echt vertrouwen?

Clive Owen

Julia Roberts en Clive Owen hebben een sterke chemie in Duplicity. Het was ook niet de eerste keer dat ze samenwerkten. In 2004 waren ze al samen te zien in Closer.

Clive Owen werd genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in die film.

Meer over