In Bruges

Colin Farrell viert met tegenzin vakantie in Brugge in In Bruges

Paramount - zaterdag 7 januari om 20:00

© 2007 Focus Features
Twee huurmoordenaars moeten verplicht op vakantie naar Brugge. De één vindt de Belgische stad maar een achterlijk oord terwijl zijn kompaan besluit er het beste van te maken.

De Ierse huurmoordenaars Ray (Colin Farrell) en Ken (Brendan Gleeson) moeten van hun baas Harry (Ralph Fiennes) onderduiken in Brugge nadat hun laatste opdracht faliekant is misgegaan.

In Bruges

In afwachting van nadere opdrachten besluit Ken het advies van zijn baas op te volgen en hangt hij lekker de toerist uit. Ray heeft het een stuk lastiger. Hij vindt Brugge maar een achterlijk gat en kan de gedachte dat hij een onschuldig iemand heeft vermoord niet verdragen.

Alles wordt echter anders wanneer Ray de mooie Chloë (Clémence Poésy) ontmoet. Ze is met een filmcrew neergestreken in de stad en beantwoordt Rays toenaderingspogingen.

Wanneer Harry de mannen weer belt, blijkt dat het duo niet geheel toevallig in Brugge zit. Waarom ze daar zijn zie je in In Bruges.

Colin Farrell

Wie moeite heeft met grof taalgebruik kan In Bruges beter overslaan. Er wordt 126 keer ‘fuck’ gezegd in de film. De film duurt maar 107 minuten, dus dat is vaker dan één keer per minuut.

Meestal is het woord te horen in een prachtig Iers accent, maar dat was in eerste instantie niet de bedoeling. Ray en Ken zouden eigenlijk Britse huurmoordenaars zijn, maar nadat Colin Farrell and Brendan Gleeson waren gecast werd dat veranderd. Beide acteurs zijn namelijk Iers.

Meer over