Tower Heist

Ben Stiller besteelt een miljonair in misdaadkomedie Tower Heist

Viaplay TV - maandag 23 mei om 20:30

© https://presse.discovery.no
In Tower Heist bedenkt Josh Kovaks (Ben Stiller) een plan om Arthur Shaw (Alan Alda) te beroven. Daar heeft hij de hulp van Slide (Eddie Murphy) bij nodig.

Tower Heist is het verhaal van Josh Kovaks (Ben Stiller), conciërge van een chic appartementengebouw in New York. Samen met een paar collega’s heeft Josh zijn pensioentegoeden laten investeren door Arthur Shaw (Alan Alda).

Tower Heist

Naar hun zuurverdiende pensioencenten kunnen Josh en zijn collega’s fluiten: Shaw wordt opgepakt omdat hij een piramidespel zou runnen. Eerst denkt Josh nog dat de multimiljonair – die een luxe penthouse huurt in het gebouw waar Josh werkt – erin is geluisd.

Als in Tower Heist blijkt dat Shaws arrestatie geen misverstand is en dat zijn geld echt weg is, is Josh woest. En Josh is niet de enige: al zijn collega’s van het conciërgeteam willen wraak op Shaw. Maar hoe?

Het gerucht gaat dat Shaw altijd 20 miljoen dollar in een kluis in zijn appartement heeft liggen voor noodgevallen. Als ze die 20 miljoen nou eens zouden stelen...

Eddie Murphy

Maar ja, hoe kraak je een kluis? Daar kan beroepscrimineel Slide (Eddie Murphy) Josh en zijn vrienden wel een handje mee helpen. Met Slides expertise en de inside knowledge die Josh en zijn maten van het gebouw hebben, moet deze Tower Heist een koud kunstje worden. Toch?

Voor de beelden van de kluiskraak deed regisseur Brett Ratner een beroep op een expert. Achtvoudig wereldkampioen kluiskraken Jeff Sitar was op de set om ervoor te zorgen dat de scènes en de onderdelen van de kluis klopten.

Ook gaf hij actrice Gabourey Sidibe – die kluiskraker Odessa speelt – les in het openen van kluizen.

Meer over