Lewis

David Soul is een omstreden professor in nieuwe aflevering Lewis

RTL 8 - donderdag 23 februari om 20:28

© ITV
Een Amerikaanse criminologieprofessor met omstreden denkbeelden is in deze aflevering van Lewis uitgenodigd om een lezing te geven aan de universiteit van Oxford. Na de nodige protesten van studenten krijgt zijn bezoek een dodelijke afloop.

De Amerikaanse criminologieprofessor Paul Yelland is ervan overtuigd dat criminelen te herkennen zijn aan hun IQ en sociale omgeving. In de misdaadserie Lewis krijgt een lezing aan de universiteit van Oxford een grimmige wending als de omstreden professor dood wordt aangetroffen. Rechercheur Lewis (Kevin Whately) ontdekt dat er veel haat en nijd schuilt onder het beschaafde oppervlak van de academische gemeenschap.

David Soul in Lewis

De onfortuinlijke professor Yelland in deze aflevering is een rol van een oude bekende: David Soul, die beroemd werd door zijn rol in de politieserie Starsky and Hutch. Het was tevens het hoogtepunt van zijn acteercarrière, die beperkt bleef tot tv- en gastrollen. Meer succes had Soul als zanger, onder meer met de hit 'Don't give up on us'.

Meer over