Miss Bala

Gina Rodriquez moet haar ontvoerde vriendin redden in Miss Bala

Veronica - donderdag 29 september om 20:30

© https://pressroom.hbo.pl/
Een vriendin van Gloria uit de film Miss Bala wordt in Mexico ontvoerd door een bende. De corrupte politie helpt Gloria alleen maar verder de ellende in, dus moet zelf actie ondernemen.

Miss Bala is de Amerikaanse remake van de Mexicaanse, Spaanstalige gelijknamige film uit 2011.

Miss Bala

Een tikje vreemd is dat wel, want ook deze film speelt zich af in Mexico, maar dan dus met Engelstalige Mexicanen. Los daarvan is het een spannende, geslaagde film geworden.

Gloria (Gina Rodriquez) is een Amerikaans-Mexicaanse jonge vrouw die als visagist in de modewereld werkt. Wanneer ze haar vriendin in het notoir criminele grensstadje Tijuana opzoekt, komen zij en haar vriendin al snel in een heftig vuurgevecht terecht. Gloria overleeft het, maar haar vriendin verdwijnt. 

Wanneer Gloria naar haar op zoek gaat, raakt ze verstrikt in de vuurlinie tussen keiharde criminelen en corrupte politieagenten, die allemaal iets van haar willen. Gloria speelt noodgedwongen het spel mee, in de hoop haar vriendin vrij te krijgen.

Ondertussen ontdekt Gloria dat ze veel krachtiger is dan ze dacht.

Gina Rodriquez

Hoofdrolspeelster Gina Rodriquez en regisseur Catherine Hardwicke vonden het bij het maken van de Miss Bala heel belangrijk dat Gloria niet machteloos afwacht wat haar lot is. Dat was het belangrijkste element dat ze wilde veranderen ten opzichte van de Mexicaanse versie: ze vonden het hoofdpersonage in die film veel te passief.

Meer over