Miss Congeniality

Sandra Bullock is Miss Congeniality tijdens een missverkiezing

Paramount - dinsdag 21 maart om 20:30

© Warner Bros
In Miss Congeniality speelt Sandra Bullock een niet zo vrouwelijke FBI-agent. Ze moet undercover om een aanslag op een missverkiezing te verijdelen. Lukt het haar een geloofwaardige miss te worden?

FBI-agent Gracie Hart (Sandra Bullock) is niet het meest verfijnde lid van het korps. Gracie is meer one of the guys. Ze drinkt, vloekt, vreet en boert als een kerel.

Miss Congeniality

Als de FBI op zoek is naar een agent die undercover kan gaan bij een missverkiezing, valt de keus toch op Gracie. Zij is zo'n beetje de enige vrouw in het korps; in ieder geval de enige die geschikt is om de dreigende aanslag op de Miss USA-verkiezing ook echt te verijdelen.

Gracie is alleen verre van gracieus, dus of ze ooit een geloofwaardige miss zal worden is nog maar de vraag. Gelukkig hoeft ze zich in Miss Congeniality niet alleen op haar missie voor te bereiden.

Ze krijgt hulp van Victor Melling (Michael Caine), een heuse expert op het gebied van missverkiezingen. Lukt het hem de onbehouwen Gracie om te toveren tot een elegante miss?

Sandra Bullock

Miss Congeniality werd een groot succes. De film leverde een dikke 200 miljoen dollar op. Sandra Bullock sleepte voor haar rol een Golden Globe-nominatie binnen.

Niet zo gek dus dat er nog een vervolg kwam. Miss Congeniality 2: Armed & Fabulous verscheen in 2005.

Meer over