Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Eva Green zorgt voor bijzondere kinderen in Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

NET 5 - maandag 10 oktober om 20:30

© Leah Gallo / 20th CF
De Amerikaanse puber Jake uit Miss Peregrine's Home for Peculiar Children is behoorlijk ondersteboven van de dood van zijn opa. Daarom gaat hij tijdens een vakantie in Engeland op zoek naar het verleden van de oude baas, die de prachtigste verhalen kon vertellen.

In die verhalen had opa het vaak over het bijzondere kindertehuis van Miss Peregrine. Om het verlies van zijn opa te verwerken gaat Jake (Asa Butterfield) met zijn ouders naar de plek in Wales waar dat tehuis moet staan.

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Eenmaal daar blijkt dat er van het tehuis van Miss Peregrine niet veel meer over is: in de Tweede Wereldoorlog is het platgebombardeerd. Toch gaat Jake even naar binnen om een kijkje te nemen in de ruïne.

Dan belandt hij via een soort time loop in 1943. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children staat nog in volle glorie overeind.

Miss Peregrine (Eva Green) en de vreemde kinderen zijn er ook. Nog wel.

Het bombardement dat het huis in de as zal leggen komt eraan. Miss Peregrine weet daarvan: iedere dag draait ze klok 24 uur terug. Zo beleven zij en de kinderen die laatste dag voor het bombardement steeds opnieuw.

Antwerpen

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ransom Riggs. De schrijver liet zich voor zijn verhaal inspireren door oude, 'bovennatuurlijke' foto's die hij vond op vlooienmarkten en in oude fotoalbums.

Het huis waar Miss Peregrine en haar bijzondere kinderen wonen bestaat echt. Het staat alleen niet in Wales: Kasteel Torenhof staat in Brasschaat, vlakbij Antwerpen.

Meer over