Miss Potter

Renée Zellweger schrijft kinderboeken in Miss Potter

Eén - zaterdag 19 maart om 21:28

© https://guidatv.sky.it
De biografie Miss Potter vertelt het levensverhaal van de Britse kinderboekenschrijfster. Ze is onder andere bekend van de Pieter Konijn-boeken.

De prachtig getekende personages van Beatrix Potter zijn wereldwijd bekend. Meer nog dan haar boeken was het leven van de Britse kinderboekenschrijfster (1866-1943) zelf een bijzonder verhaal.

Miss Potter

Regisseur Chris Noonan gebruikt het als inspiratie voor Miss Potter. Beatrix Potter (Renée Zellweger) is op slag bekend als uitgever Norman Warne (Ewan McGregor) haar eerste boekje uitbrengt.

Hun eerste samenwerking leidt tot een romance die, geheel tegen de wens van haar strenge ouders én de Victoriaanse traditie in, uitloopt op een huwelijksaanzoek van Norman.

De zelfstandige Beatrix, geboren in een rijke Londense familie, is bereid om de relatie met haar ouders op het spel te zetten om zich te verlossen van het strakke keurslijf. Deze biografische film is een fijne mix van humor en drama, waarbij Potters illustraties geregeld tot leven komen.

Renée Zellweger

Renée Zellweger speelt niet alleen de hoofdrol in Miss Potter. Ze is ook een van de producenten van de film.

In die rol besliste ze mee over wie haar tegenspelers moesten worden. Voor de rol van Norman Warne had Zellweger een duidelijke voorkeur: dat moest Ewan McGregor worden.

Meer over