Mission: Impossible II

Tom Cruise zoekt tegengif in Sydney in Mission: Impossible II

Veronica - zaterdag 14 mei om 20:00

Tom Cruise gaat in Mission: Impossible II weer als spion Ethan Hunt aan het werk. Hij moet de Australische stad Sydney van een dodelijk virus redden.

Missies die onmogelijk lijken, zijn dat voor Ethan Hunt (Tom Cruise) niet. De spion neemt het op tegen zijn oude leerling Sean Ambrose. Die zit achter het dodelijke virus Chimera aan. Dat virus kan binnen 24 uur alle inwoners van een grote stad doden. 

Mission: Impossible II

Aan Hunt de taak ervoor te zorgen dat Ambrose het niet in handen krijgt. Gelukkig krijgt hij hulp van Nyah (Thandiwe Newton), de ex van Ambrose.

Als Ethan en Nyah bij het laboratorium aankomen waar Chimera zich bevindt, neemt Nyah een verrassend besluit. Ze injecteert zichzelf met het virus, om te voorkomen dat het in verkeerde handen valt.

Vervolgens laat ze zich in Sydney droppen. Ethan gaat op zoek naar het tegengif om Nyah en de bevolking van de Australische stad van een wisse dood te redden.

John Woo

Toen regisseur John Woo klaar was met de montage van Mission: Impossible II, duurde de film zo'n drieënhalf uur. De producenten vonden dat toch wel een tikje te gortig, dus moest Woo maar liefst anderhalf uur uit de film knippen.

Volgens critici heeft hij hier en daar wat te veel weggeknipt, waardoor het verhaal soms rare sprongen maakt. Mocht je tijdens het kijken de draad af en toe een beetje kwijtraken, dan ligt dat dus niet aan jou.

Meer over