Mission: Impossible II

Tom Cruise zoekt tegengif in Sydney

RTL 7 - dinsdag 16 juni om 20:29

© http://www.paramount.de/Info/Nutzungsbedingungen
Tom Cruise gaat in Mission: Impossible II weer als spion Ethan Hunt aan het werk. Hij moet de Austrlische stad Sydney van een dodelijk virus redden en het tegengif vinden.

Missies die onmogelijk lijken, zijn dat voor Ethan Hunt (Tom Cruise) niet. De spion neemt het op tegen zijn oude leerling Sean Ambrose. Die zit achter het dodelijke virus Chimera aan. Dat virus kan binnen 24 uur alle inwoners van een grote stad doden. 

Mission: Impossible II

Aan Hunt de uitdagende taak ervoor te zorgen dat Ambrose het niet in handen krijgt. Gelukkig krijgt hij hulp van de ex van Ambrose, de beeldschone dief Nyah (Thandie Newton).

Als Ethan en Nyah bij het laboratorium aankomen waar Chimera zich bevindt, neemt Nyah een verrassend besluit. Zij injecteert zichzelf met het virus, om te voorkomen dat het in verkeerde handen valt.

Vervolgens laat ze zich in Sydney droppen. Ethan gaat op zoek naar het tegengif om Nyah en de bevolking van de Australische stad van een wisse dood te redden.

Tom Cruise maakte nog 5 Mission Impossible-films. Kijk ze hier!

John Woo

Toen regisseur John Woo klaar was met de montage van Mission: Impossible II, duurde zo'n drieënhalf uur. De producenten vonden dat toch wel een tikje te gortig, dus moest  Woo maar liefst anderhalf uur uit de film knippen.

Volgens critici heeft hij hier en daar wat te veel weggeknipt, waardoor het verhaal soms rare sprongen maakt. Mocht je tijdens het kijken de draad af en toe een beetje kwijtraken, dan ligt dat dus niet aan jou.

Meer over