Mission: Impossible - Rogue Nation

Tom Cruise krijgt er geen genoeg van in Mission: Impossible

Veronica - zaterdag 4 juni om 20:00

In de eerste vier Mission: Impossible-films heeft Tom Cruise al heel wat ingewikkelde en levensgvaarlijke stunts uitgevoerd. In dit vijfde deel doet hij daar doodleuk weer een schepje bovenop: hij gaat aan een opstijgend vliegtuig hangen.

Na bijna twintig jaar en vijf films kun je rustig zeggen dat Tom Cruise Mission: Impossible-hoofdpersoon Ethan Hunt ís.

Mission: Impossible - Rogue Nation

In deze vijfde Mission: Impossible-film zou het doek voor Ethan Hunt en zijn IMF-team wel eens kunnen vallen. CIA-topman Alan Hunley (Alec Baldwin) vindt de kosten van het team te hoog.

Bovendien is de collateral damage bij hun missies vaak erg groot. Als het team een grote opdracht verprutst, is de maat voor Hunley vol: hij trekt de stekker eruit.

Door zo’n formaliteit laten Hunt en zijn team zich in Mission: Impossible - Rogue Nation niet tegenhouden. Ze gaan gewoon op eigen houtje verder.

Lukt het Ethan Hunt en zijn teamgenoten om misdaadorganisatie The Syndicate op te rollen?

Tom Cruise

In de eerste vier delen heeft Tom Cruise de stuntlat haast onmogelijk hoog gelegd. En toch weet hij hem in Mission: Impossible - Rogue Nation weer net een beetje hoger te leggen.

Hoe? Nou, simpel: door aan de buitenkant van een opstijgend vliegtuig te gaan hangen. En daar komt geen stuntman of door de computer gemaakt special effect aan te pas.

Regisseur Christopher McQuarrie was bang dat zijn hoofdrolspeler tijdens het filmen van de scène in paniek zou raken. Dat viel wel mee: Cruise voerde de stunt maar liefst acht keer uit.

Meer over