Mission: Impossible

Niets is onmogelijk voor Tom Cruise

Veronica - zaterdag 7 mei om 20:00

© http://info.sky.de/
Het was een goede zet van regisseur Brian De Palma om Mission: Impossible te maken. De remake van de gelijknamige successerie uit de jaren 60 werd een knaller van een actiefilm, waarin niets onmogelijk is voor Tom Cruise.

Ethan Hunt (Tom Cruise) is lid van het eliteteam Mission: Impossible dat onder leiding staat van Jim Phelps. Tijdens een actie die een routineklus had moeten zijn vinden alle teamleden de dood, behalve Ethan en Phelps' vrouw Claire.

Mission: Impossible

Al snel na die aanslag begint Ethan te merken dat de Amerikaanse regering hem schuldig acht aan de dood van zijn collega's. Dat pikt hij niet: Hunt gaat op eigen houtje op zoek naar de echte daders.

Dat lijkt een Mission: Impossible, een onmogelijke missie, maar Ethan staat er niet helemaal alleen voor. Hij krijgt hulp van twee andere verstoten agenten: Luther (Ving Rhames) en Krieger (Jean Reno).

Het spoor leidt hen naar de mysterieuze wapenhandelaar Max.

Tom Cruise

Deze actieknaller was een doorslaand succes: wereldwijd bracht Mission: Impossible bijna een half miljard dollar in het laatje. Waar succes is, komen vervolgen.

Zo ook bij Mission: Impossible. Ondertussen staat de teller op zes films over Ethan Hunt en consorten.

Daar komen er binnenkort weer een paar bij. M:I 7 en M:I 8 staan op de planning voor 2023 en 2024. In allebei de films maakt Tom Cruise weer zijn opwachting.

Meer over