Molly's Game

Pokeren met Jessica Chastain

RTL 8 - woensdag 23 februari om 20:28

Molly's Game vertelt een waargebeurd verhaal over een skitalent dat na een zware blessure iets heel anders gaat doen: ze gaat pokertoernooien organiseren.

Aaron Sorkin verwierf faam met zijn scenario’s voor de televisieserie The west wing en films als Steve Jobs, The Social Network en Moneyball.

Molly's Game

Met Molly's Game maakt hij zijn regiedebuut. Het scenario baseerde Sorkin op de autobiografie van hoofdpersoon Molly Bloom.

Als een ernstige blessure een einde maakt aan haar skicarrière, verhuist Bloom (Jessica Chastain) naar Los Angeles. Ze weet weinig van gokken, maar de pokertoernooien die ze daar opzet worden een groot succes.

Hollywoodsterren, zakenmensen en andere prominenten nemen plaats aan haar tafels. Dat legt haar geen windeieren, totdat de FBI haar arresteert.

Sorkin vertelt Blooms verhaal met veel schwung; de rappe dialogen vol intelligente kwinkslagen zijn typisch voor zijn werk. Daarnaast pakt hij ook op visueel vlak behoorlijk uit, zeker in het swingende begin van de film.

Jessica Chastain

Molly Bloom had zo haar eigen ideeën over de verfilming van haar levensverhaal. Ze vertelde regisseur Aaron Sorkin dat Jessica Chastain haar moest spelen in Molly's Game.

Player X, de Hollywoodacteur die vooral speelt om zijn tegenstanders kapot te maken, is gebaseerd op een bestaande Hollywoodster. Volgens geruchten zou het om Tobey Maguire gaan, maar dat is nooit officieel bevestigd.

Meer over