Money Monster

George Clooney wordt live gegijzeld in Money Monster

Viaplay TV - dinsdag 12 juli om 20:30

© Sony Pictures
Tijdens een live-uitzending van een televisieprogramma gijzelt een gewapende man de presentator. Wat wil hij daarmee bereiken?

Lee Gates weet alles van geld, hoe je het verdient en hoe je het moet gebruiken om meer geld te verdienen.

Money Monster

Die kennis heeft Gates (George Clooney) de bijnaam Money Monster opgeleverd. Een geuzennaam die hij met trots draagt: de beursgoeroe heeft zijn tv-programma met beleggingstips ook zo genoemd.

Dat programma trekt behoorlijk wat kijkers. Gates is een showman; hij brengt zijn beleggingstips met veel schwung.

In deze knap gemaakte thriller loopt een live-uitzending van zijn programma net even anders dan Gates en zijn crew hadden voorzien. De presentator is net begonnen aan zijn verhaal als een gewapende man de studio binnendringt.

Deze Kyle Budwell (Jack O’Connell) is door een tip van Gates al zijn spaargeld kwijtgeraakt. Hij komt verhaal halen.

Maar dat is nog niet alles: Kyle wil ook dat Gates en zijn regisseur Patty Fenn (Julia Roberts) hem helpen. Ze moeten de mensen achter de financiële constructie waarmee Kyle al zijn spaargeld is kwijtgeraakt ter verantwoording roepen.

George Clooney

Je zou het niet direct denken, maar Money Monster en Lee Gates zijn behoorlijk realistisch. George Clooney's personage heeft namelijk nogal wat weg van CNBC-presentator Jim Cramer.

In zijn programma Mad Money brengt Cramer zijn beleggingstips en -nieuws met veel toeters en bellen. Da's toch net effe wat leuker om naar te kijken dan Harry Mens.

Meer over