Money Train

Woody en Wesley beroven een trein

Veronica - woensdag 5 augustus om 23:10

© http://serwis.polsat.com.pl
Stiefbroers John en Charlie onderzoeken een serie overvallen op een geldtrein.

John (Wesley Snipes) en Charlie (Woody Harrelson) zijn stiefbroers van elkaar en gaan beiden bij de New Yorkse politie werken. Behalve dat ze allebei een oogje hebben op hun collega Grace Santiago (Jennifer Lopez), moeten ze undercover in de New Yorkse metro aan de slag.  

Money Train

John en Charlie worden ingezet om assistentie te verlenen bij de geldtrein die elke dag de omzetten van de stations ophaalt. Deze geldtrein wordt de laatste tijd regelmatig overvallen. De eindverantwoordelijke voor deze geldtrein (Robert Blake) is een nogal arrogante man. Wanneer Charlie door grote gokschulden in de problemen komt, besluit hij de trein te gaan beroven. Maar wanneer het mis dreigt te gaan, moet John zijn stiefbroer te hulp schieten. 

Incident

Twee dagen nadat de film uitkwam goten twee mannen benzine over een metroloket in Brooklyn en staken het in brand. Dit incident lijkt letterlijk uit een scène van de film Money Train te zijn overgenomen. De persoon die toen werkzaam was in dat loket overleed later aan zijn verwondingen. Uit woede riepen metromedewerkers van de stad New York op tot een boycot van de film Money Train en eisten ze dat alle filmposters op elk station werden verwijderd. Zelfs senator Bob Doyle stond achter deze acties. Columbia Pictures weigerde echter te buigen voor hun eisen.

 

Meer over