Money Train

Woody en Wesley beroven een trein

Veronica - zaterdag 13 februari om 21:40

© http://www.sajtoszoba.tv
Stiefbroers John en Charlie onderzoeken een serie overvallen op een geldtrein.

John (Wesley Snipes) en Charlie (Woody Harrelson) zijn stiefbroers van elkaar en gaan beiden bij de New Yorkse politie werken. Behalve dat ze allebei een oogje hebben op hun collega Grace Santiago (Jennifer Lopez), moeten ze undercover in de New Yorkse metro aan de slag.  

Money Train

John en Charlie worden ingezet om assistentie te verlenen bij de geldtrein die elke dag de omzetten van de stations ophaalt. Deze geldtrein wordt de laatste tijd regelmatig overvallen.

De eindverantwoordelijke voor deze geldtrein (Robert Blake) is een nogal arrogante man. Wanneer Charlie door grote gokschulden in de problemen komt, besluit hij de trein te gaan beroven. 

Als dat in Money Train uit de klauwen dreigt te lopen, schiet John zijn stiefbroer te hulp. 

Incident

Twee dagen nadat de film uitkwam goten twee mannen benzine over een metroloket in Brooklyn en staken het in brand. Dit incident lijkt letterlijk uit een scène van de film Money Train te zijn overgenomen.

De persoon die aan het werk was in dat loket overleed later aan zijn verwondingen. Uit woede riepen metromedewerkers van de stad New York op tot een boycot van de film Money Train en eisten ze dat alle filmposters op elk station werden verwijderd.

Ook senator Bob Dole stond achter deze acties. Columbia Pictures weigerde de eisen in te willigen.

 

Meer over