Monic Hendrickx over In Therapie

Monic Hendrickx (44) is elke vrijdag te zien als Marit in het tweede seizoen van In Therapie.

Hoe ben je in de serie terechtgekomen?
„Regisseuse Antoinette Beumer vroeg me auditie te doen en ik ben het geworden. Eén van de redenen waarom ik deze rol wilde, was de samenwerking met Antoinette. Maar bovenal is In therapie ongeloofl ijk goed. Een heel spannend format.”

Hoe was de hereniging met Peter Blok, je ‘therapeut’?
„Peter en ik hebben samen lesgegeven en we speelden een echtpaar in de telefilm Leef! Het helpt als je elkaar goed kent, daar pluk je de vruchten van. Vooral ook omdat er in de verhaallijn van Marit al een eerdere ontmoeting met therapeut Jonathan zit. Al is het concept natuurlijk totaal anders. Bij In therapie zien we alleen de werkkamer van Jonathan.”

Lijkt Marit op jou?
„Er zit in ieder personage íets dat je herkent, maar Marit staat wel redelijk ver van mij af. Ze is verbaal heel sterk, waar ik bedachtzamer ben en soms wat minder makkelijk uit mijn woorden kom. Marit draagt mantelpakjes en nepnagels, dat zal je mij privé niet zien doen.”

Wat doet Marit bij Jonathan?
„Marit is een vrouw van de wereld. Een goede advocate die veel geld verdient. Ze is zelfverzekerd en heeft het allemaal voor elkaar. Bij Jonathan blijkt ze veel onzekerder te zijn dan ze zou willen.”

Wat vond je het lastigst?
„In zes dagen 180 pagina’s tekst ophoesten is een behoorlijke klus. In één van de afleveringen ontstond er kortsluiting in mijn hoofd. Er paste gewoon niet meer informatie in. Het is de nachtmerrie van iedere acteur: je droomt dat je in het verkeerde toneelstuk staat en de tekst niet meer weet. De kracht van de serie is dat we lange takes konden doen. Dan blijf je in de magie van het moment. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat.”

Reageren