Monster-in-Law

Jane Fonda vindt Jennifer Lopez eigenlijk niet goed genoeg in Monster-in-Law

Com. Centr. - vrijdag 26 april om 22:57

© Paradiso - Foto: Melissa Mosely
Bijna vijftien jaar lang was Jane Fonda niet in films te zien. Met Monster-in-Law kwam ze terug, maar een glorieuze comeback werd het niet.

Na jaren vergeefs zoeken heeft Charlotte (Jennifer Lopez) eindelijk haar prins op het witte paard gevonden: dr. Kevin Fields (Michael Vartan).

Monster-in-Law

Niets lijkt een sprookjeshuwelijk en het bijbehorende 'En ze leefden nog lang en gelukkig' in de weg te staan in Monster-in-Law. Behalve dan Kevins moeder Viola (Jane Fonda). Zij moet niets van de nieuwe verloofde van haar zoon hebben en haalt alles uit de kast om een huwelijk te voorkomen.

Jane Fonda

Het verdriet van haar fans was groot toen Jane Fonda in 1992 aankondigde met acteerpensioen te gaan. De legendarische actrice speelde in films als Klute, Nine to Five en Barbarella. Het leverde haar maar liefst zeven Oscarnominaties op waarvan ze er twee ook daadwerkelijk heeft verzilverd.

Het enthousiasme was dus aanvankelijk groot toen bekend werd dat La Fonda in 2005 terug zou keren op het witte doek. Er werd er wel even gefronst toen er meer bekend werd over Monster-in-Law. Want een rol van een grote boze schoonmoeder in een romantische komedie met Jennifer Lopez leek niet de meest geschikte optie voor een glorieuze comeback van een acteerlegende. En helaas: dat was ook zo. Het werd een inwisselbaar werkje van middelmatige kwaliteit, dat ook nog eens matig scoorde in de bioscoop.

Grace en Frankie

Ondanks dat Fonda na Monster-in-Law niet mee opklom tot haar oude niveau, heeft ze met onder andere Youth en Our Souls at Night nog wel mooie films gemaakt. Met Book Club had ze succes, maar haar grootste hit sinds haar comeback was niet op het witte doek: de komedieserie Grace and Frankie op Netflix kreeg zeven seizoenen.

Meer over