Mooi elftal achter de duinen

'De Haagse tieten' spelen aantrekkelijk voetbal en gaan ook deze competitie weer voor het kampioenschap. Hansje Quartel volgde het team het afgelopen seizoen voor de documentaire Mooie benen.

Meestal laat de maakster de beelden (mooie doelpunten, professionele trainingen) voor zich spreken, maar er zitten ook korte interviews in de film. Quartel spreekt met de coach (Sarina Wiegman), de teammanager (oud-topvoetballer Lex Schoenmaker) en speelsters, onder wie Sheila van den Bulk, Denise van Luyn en international Karin Legemate.

Kontjes
Karin Legemate wil naar concurrent AZ om haar plezier in het voetbal terug te krijgen. Haar coach is daar niet blij mee: ''Dan is het voor mij wel klaar, dan ga ik wat anders zoeken'', moppert ze. De Haagse supporter die in het begin zijn zegje doet, komt ook zonder Karin naar het Zuiderpark Stadion. ''Ik kom niet alleen voor de kontjes'', verzekert hij de interviewster grijnzend. ''Al staan er elf pinguïns op het veld, ik ga ze toch ondersteunen als ze van Den Haag zijn.''

Reageren