De Friese festivalmoord centraal in nieuwe aflevering Net5 Moorddossier

1 november 2022 22:17 | kijktips | Door Judith Regeling

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Festivalganger Tjeerd werd doodgeslagen in een Fries weiland. Zijn echtgenote was de hoofdverdachte: het stel had huwelijksproblemen en ze was uit op zijn geld. Kon de tengere vrouw de moord in haar eentje gepleegd hebben? Die vraag staat centraal in deze nieuwste aflevering van Net5 Moorddossier.

Met ingeslagen schedel en met broek op zijn enkels lag Tjeerd van Seggeren in een Fries weiland. Hij werd in 2017 omgebracht toen hij na een festival onderweg was naar huis. Zijn vrouw Jessica was de hoofdverdachte. Maar was deze tengere vrouw wel sterk genoeg om de moord in haar eentje te plegen?

Net5 Moorddossier

Het is een van de vragen bij de reconstructie van de ‘festivalmoord’ in deze aflevering Net5 Moorddossier. Jessica’s motief was helder: geld. Het stel had huwelijksproblemen en bij een scheiding zou ze geen cent ontvangen, maar als Tjeerd zou overlijden zou ze 600.000 euro krijgen. Indirect bewijs tegen Jessica was er genoeg: ze zocht online naar vergif, was aanwezig op de plek van de moord en verwijderde berichten op haar telefoon. Dan rest de vraag: wie hielp haar?

Meer over