Moordfeest

Meespeuren met BN'ers als Guido Spek en Patrick Martens in Moordfeest op SBS6

SBS 6 - zaterdag 16 december om 19:59

© William Rutten/Talpa

In het nieuwe SBS6-programma Moordfeest proberen zes BN'ers een fictieve moordzaak op te lossen tijdens een bruiloft op een chique locatie. Kijkers kunnen meespelen en maken bij het aanwijzen van de juiste dader kans op 10.000 euro.

Kees Boot, Daphne Deckers, Victoria Koblenko, Patrick Martens, Guido Spek, Barrie Stevens en Georgina Verbaan zijn in de nieuwe spelshow Moordfeest te gast op een bruiloft op een chique locatie. Om een feestje te bouwen, denken ze. De werkelijkheid is anders: er wordt een moord gepleegd en aan hen de taak om uit te zoeken wie de dader is.

Guido Spek over Moordfeest

Dat klinkt misschien eenvoudig, maar niets is minder waar. De BN'ers moeten scherper zijn dan ooit, want ieder detail telt. Alles kan een aanwijzing of bewijs zijn, en daarmee doorslaggevend, zijn in het onderzoek naar de ware identiteit van de dader. Een fictieve moordenaar die zich niet onder de groep speurders bevindt.

Voor Guido Spek bleek dat een pittige uitdaging. "Je hebt soms details, zoals een boekenlegger of een boek dat scheef in de kast staat. Soms is dat een hint, maar soms is het ook gewoon wat het is: een boek dat scheef staat", aldus de acteur en zanger tegenover deze website.

Kamer van Beschuldiging

Of dat inderdaad zo is, is de vraag. Het bewijsmateriaal dat de zes BN'ers verzamelen, hebben zij uiteindelijk nodig in de Kamer van Beschuldiging. Hier moeten ze dertien vragen beantwoorden met als belangrijkste, laatste vraag: 'wie is de moordenaar?'.

Thuis valt er ook wat te winnen. De kijkers kunnen meespelen door te speuren naar hints, de QR-codes te scannen die in beeld verschijnen en vervolgens op hun telefoon de vragen te beantwoorden. Eén kijker wint uiteindelijk 10.000 euro.

Moordfeest is op 16 december vanaf 20:00 uur te zien op SBS6 en KIJK.nl.

Meer over