Moordwijven: Als scheiden te veel geld kost

13 september 2018 12:16 | kijktips | Door Jacob-Jan van de Groep

© RTL Nederland

Miljonairsvrouwen Kitty, Estelle en Nicolette genieten van hun leven vol luxe feestjes en reisjes, plastische chirurgie en haute couture. Tot ze ontdekken dat de man van een van hen vreemdgaat.

Wat doe je als je ontdekt dat je man vreemdgaat? Scheiden? Nee joh! Laat hem gewoon uit de weg ruimen! Miljonairsvrouwen Kitty (Bracha van Doesburgh), Estelle (Hadewych Minis) en Nicolette (Sanne Wallis de Vries) hebben een heerlijk zorgeloos leven. Ze genieten van feestjes, vakanties en al het andere moois dat het leven Moordwijven als hen te bieden heeft.

Scheiding

Hun enige zorg: de afspraken bij de plastisch chirurg zo plannen dat hun kerels niet eens doorhebben dat ze ouder worden. Aan dat heerlijke onbezorgde leventje komt een eind als Kitty ontdekt dat haar man er een minnares op nahoudt. Ze wil van hem af, maar een scheiding is haar te duur.

Botox

Het kan veel goedkoper dan een scheiding: Kitty laat haar vent 'gewoon' vermoorden. Als de huurmoordenaar het op een ongeluk laat lijken, kan Kitty zijn hele vermogen in haar zak steken Dat klinkt eenvoudig, maar dat valt de dames nog vies tegen.

Rechtszaak

Regisseur Dick Maas wilde Moordwijven eigenlijk De Botox methode noemen. Allargan, het farmaceutische bedrijf dat botox produceert, was daar niet blij mee. Hoewel Maas een rechtszaak tegen Allargan volgens zijn advocaat zou winnen, zag de regisseur er toch van af. Hij had geen zin om daar zijn tijd en geld aan te besteden.

Meer over