Morning Glory

Kan Rachel McAdams een tv-programma redden?

RTL 8 - dinsdag 4 februari om 20:30

© http://www.paramount.de/Info/Nutzungsbedingungen
Een televisieproducent moet de kijkcijfers van ochtendshow DayBreak een opkikker geven. Ze heeft zo haar ideeën hoe ze dat wil bereiken. Maar of die ideeën ook werken?

Tv-producent Becky (Rachel McAdams) gaat aan de slag bij het matig bekeken ochtendprogramma DayBreak. Ze maakt het haar persoonlijke missie de kijkcijfers op te krikken.

Morning Glory

Haar eerste daad: ze neemt nieuwslezer Mike Pomeroy (Harrison Ford) aan. Hij is een journalist van de oude stempel en heeft een broertje dood aan luchtige nieuwsitems; precies het nieuws dat hij nu elke ochtend moet voorlezen.

Mike heeft het dan ook al snel aan de stok met copresentator Colleen Peck (Diane Keaton). Becky moet ervoor zorgen dat de twee ondanks hun verschillen kunnen samenwerken, terwijl ze tussen de bedrijven door ook nog eens verliefd wordt op haar collega Adam (Patrick Wilson).

Morning Glory is een luchtige, vermakelijke komedie waarin de acteurs het zichtbaar naar hun zin hebben.

Rachel McAdams

Rachel McAdams had eerst geen trek in de rol van Becky. Ze dacht dat ze niet geschikt was voor een hoofdrol in een comedy.

Na een paar etentjes wist regisseur Roger Michell haar over te halen.

Er spelen in Morning Glory een paar mensen die ervaring hebben in de televisiewereld: Don Roy King en Robert Caminiti spelen de regisseur en regieassistent van DayBreak. In het dagelijks leven zijn ze ook regisseur en assistent, maar dan bij Saturday Night Live.

Meer over