Mother!

Is Jennifer Lawrence niet gastvrij?

Spike - donderdag 15 april om 20:00

© © 2017 Paramount Pictures. All rights reserved.
Een dichter en zijn vrouw wonen samen in een afgelegen gasthuis. Onverwacht bezoek zet hun leven compleet op zijn kop.

Ze hebben er hard aan gewerkt, maar nu is hun huis dan toch af. Tijd voor een dichter (Javier Bardem) en zijn vrouw (Jennifer Lawrence) om van hun rust – en elkaar – te gaan genieten.

Mother!

Daar krijgen ze in Mother! nauwelijks de tijd voor. Op een avond staat er een onbekende reiziger (Ed Harris) voor de deur.

De dichter biedt de man en zijn vrouw (Michelle Pfeiffer) onderdak. Dat zijn eigen vrouw dat niet zo ziet zitten, doet er voor hem niet toe: mensen in nood moet je helpen.

Bovendien wil de dichter graag een goede gastheer zijn. Zeker als hij merkt dat zijn gasten bewonderaars zijn van zijn werk.

Met de komst van de ongenode gasten verandert het leven van de dichter en zijn vrouw. Dat begint klein, met een licht gevoel van onbehagen, maar uiteindelijk loopt het compleet uit de hand. 

Jennifer Lawrence

Regisseur Darren Aronofsky (Black SwanThe Wrestler) propt Mother! bomvol. Van Bijbelse symboliek tot theorieën over kunstenaarschap en verwijzingen naar zijn privéleven en dat van hoofdrolspeelster Jennifer Lawrence. 

Op de set van de film werden Lawrence en Aronofsky een stel. Dik een jaar later, in november 2017, gingen ze uit elkaar.

Meer over