Mother's Day

Zwijmel weg bij de diverse romantische perikelen in Mother's Day

RTL 8 - woensdag 8 mei om 20:28

© Dutch FilmWorks
Een stel jonge moeders wordt gevolgd in de aanloop naar Moederdag en dat levert allerlei romantische perikelen op in de ensemblefilm Mother's Day

De alleenstaande moeder Sandy (Jennifer Aniston) is gelukkig gescheiden. Tot ze hoort dat haar ex-man een piepjonge nieuwe vrouw heeft. De succesvolle zakenvrouw Miranda (Julia Roberts) heeft door haar carrière nooit de tijd gehad een gezin te stichten. Hun verhalen, en die van een aantal andere vrouwen, komen samen in de week voor Moederdag.

Mother's Day

Mother's Day is een ensemblefilm rond het fenomeen Moederdag. De film probeert in te haken op soortgelijke films als Love Actually (die rond Kerst speelt) en later Valentine's Day en New Year's Eve. 

Maar dan blijkt toch dat Moederdag (net als Valentijnsdag) bepaald geen Kerst is. De typische sfeer is niet te vangen, en bij ons in Nederland heeft de film last van het feit dat Moederdag hier ook weer niet zó uitgebreid gevierd wordt. 

Julia Roberts

Mother's Day kreeg in 2016 een grootse lancering, mede vanwege de vele bekende namen. Kate Hudson, Jennifer Aniston, Julia Roberts en Jason Sudeikis in één film, dat moet haast een garantie voor succes zijn.

Maar zoals ook al bleek in New Year's Eve (met een minstens zo grote sterrencast) valt of staat een ensemblefilm met het scenario en de interessante personages. Mother's Day mag dan geen Love Actually zijn, dankzij de acteurs is het wel gewoon een fijne romantische komedie. 

Meer over