Motorsport: GP van de Algarve

Slotfase van de MotoGP

Eurosport 1 - vrijdag 5 november om 16:00

© MotoGP press
De voorlaatste race van het seizoen is aan de Algarve in Portugal, waar Bo Bendsneyder in de Moto2-klasse wel weer een goed resultaat kan gebruiken. Wat laat hij zien in de vrije training, op weg naar de race van zondag?

Waar Max Verstappen en Lewis Hamilton voorlopig nog wel even doorstrijden om de wereldtitel in de Formule 1 is de spanning in de MotoGP ervanaf. Afgelopen zondag veroverde Fabio Quartararo namelijk officieel de wereldtitel, ondanks dat er nog twee races op het programma staan. De Fransman is qua puntenaantal niet meer in te halen door zijn laatst overgebleven concurrent Francesco Bagnania.

Fabio Quartararo

Het is voor de Fransman de allereerste keer dat hij wereldkampioen is, een moment dus om nooit meer te vergeten. "Het is een gekkenhuis. Zeker als ik terugdenk aan 2018 toen ik echt in een diep dal zat", zo vertelde hij openhartig aan Motorsport.com. "De progressie is sindsdien ongelofelijk geweest. Dat geeft mij voor de toekomst een enorme boost."

Bo Bendsneyder

Voor hij het echter uitgebreid mag vieren, staat er dus eerst nog deze race in Portugal gepland. Lukt het Nederlander Bo Bendsneyder om nog hoger te klimmen in het algemeen klassement? Dat blijft vooralsnog de vraag.

Meer over