Moulin Rouge!

Ewan McGregor valt voor Nicole Kidman in Moulin Rouge!

STAR - vrijdag 26 augustus om 22:02

© http://info.sky.de/
Moulin Rouge! is een unieke film die zich het best laat omschrijven als een kruising tussen een flitsende videoclip en een musical. Een must see waarin Nicole Kidman en Ewan McGregor zich van hun meest muzikale kant laten zien.

Met Moulin Rouge! doet regisseur Baz Luhrmann ongegeneerd een graai in de film- en popcultuur om een klassieke musical in de vorm van een moderne muziekfilm te maken. 

Moulin Rouge!

In het Parijs van het einde van de negentiende eeuw ontmoet dichter Christian een groepje theatermakers dat hem kennis laat maken met de krankzinnige wereld van de beroemde nachtclub Moulin Rouge. Christian wordt op slag verliefd op de ster van de show, courtisane Satine. Zij breekt met haar eigen regels door voor het eerst in haar leven verliefd te worden. Van een relatie kan geen sprake zijn; Satine is beloofd aan de Engelse hertog die het theaterstuk dat Christian schrijft, en dat van haar een beroemd actrice moet maken, financiert.

De decors zijn indrukwekkend, net als de kostuums, maar dé verrassingen van Moulin Rouge! zijn Ewan McGregor en Nicole Kidman. Zij zingen elke noot zelf en doen dat verbluffend goed.

Nicole Kidman

Nicole Kidman moest in Moulin Rouge! niet alleen zingen, ze moest ook dansen. Daar oefende ze flink voor. Dat ging niet altijd goed. De opnamen kwamen in november 1999 een tijdje stil te liggen omdat Kidman tijdens een dansrepetitie twee ribben brak en haar knie blesseerde. Toen Baz Luhrmann weer begon met filmen, bedacht hij een slim trucje. Hij schoot eerst de scènes waarin alleen Satines bovenlijf in beeld was, zodat Kidman zittend kon acteren.

Meer over