Mr. & Mrs. Smith

Mr. & Mrs. Smith vechten het uit

Veronica - dinsdag 18 januari om 20:30

© Turner
Het huwelijk van Mr. & Mrs. Smith heeft betere tijden gekend. John (Brad Pitt) en Jane (Angelina Jolie) zijn de interesse in elkaar eigenlijk verloren. En ze houden er allebei een levensgevaarlijk dubbelleven op na.

Op het eerste gezicht zijn Jane en John het zoveelste echtpaar met een uitgeblust huwelijk. Maar er is meer aan de hand: de Smithjes leiden allebei een strikt geheim – en retespannend – dubbelleven.

Mr. & Mrs. Smith

Ze weten het niet van elkaar, maar Mr. Smith (Brad Pitt) en Mrs. Smith (Angelina Jolie) zijn twee van de beruchtste huurmoordenaars ter wereld. Dat ze dit niet van elkaar weten komt doordat ze voor concurrerende bedrijven werken.

In de actiekomedie Mr. & Mrs. Smith komen die dubbellevens pas aan het licht als John en Jane allebei een nieuwe opdracht krijgen. Wat blijkt: ze moeten elkaar uit de weg ruimen.

Gek genoeg doet dat meteen het gedoofde vuur tussen de echtelieden weer oplaaien.

Angelina Jolie en Brad Pitt

Toen de opnames van Mr. & Mrs. Smith begonnen was Brad nog gelukkig samen met Jennifer Aniston. Tegen de tijd dat de film af was, hing de vlag er heel anders bij: Brad wees Jennifer de deur en ging met Angelina verder.

‘Brangelina’ was jarenlang het bekendste en meest glamoureuze Hollywoodkoppel. Ze hebben samen zes kinderen (drie daarvan zijn geadopteerd).

In 2014 stapten Angelina en Brad in het huwelijksbootje. Twee jaar later kwam er een einde aan het (voorlopig) grootste showbizzhuwelijk van de 21e eeuw.

Meer over