Mr. Bean's Holiday

Rowan Atkinson zorgt voor chaos in ultieme komedie Mr. Bean's Holiday

Viaplay TV - zaterdag 6 april om 20:00

© Universal Pictures
In Mr. Bean's Holiday gaat het beroemde personage van Rowan Atkinson op vakantie naar de Franse kust. Wie Mr. Bean een beetje kent, weet dat dat wel op een complete chaos moet uitlopen. 

In Mr. Bean's Holiday reist Mr. Bean per trein van Londen naar het zonnige Cannes voor een welverdiende vakantie. Daar kan niet veel aan misgaan zou je denken, maar Bean weet zich op miraculeuze wijze iedere keer weer in lastige situaties te manoeuvreren. 

Mr. Bean's Holiday

Overal waar de onhandige Engelsman komt, ontstaat chaos. Wanneer door zijn schuld een jongetje zijn vader kwijtraakt, stelt hij alles in werking om de twee te herenigen. Maar Frankrijk is groot, en Mr. Beans talent voor mislukkingen is misschien nog wel groter. Wat begint als een simpele strandvakantie, loopt in Mr. Bean's Holiday dus al snel uit op een enorme chaos.

Letterlijk alles wat mis kan gaan, gaat ook mis: Bean verliest zijn telefoon, zijn reisdocumenten, zijn videocamera en zijn zuurverdiende vakantiegeld. Ondanks als die tegenslag weet Bean zichzelf toch prima te redden in het buitenland; alles komt steeds weer op zijn pootjes terecht.

Zelfs als Bean verliefd wordt op de beroemde Franse actrice Sabine (Emma de Caunes). De beelden die hij stiekem met zijn videocamera van haar schiet, groeien zelfs uit tot een enorme hit op het filmfestival van Cannes.

Rowan Atkinson

Mr. Bean’s Holiday zou de laatste keer zijn dat Rowan Atkinson in de huid van de onhandige stuntel kroop. “Bean eist fysiek veel van me. En hoe tijdloos hij ook is, ik wil niet dat mensen hem straks herinneren als een oude zak”, vertelde hij in een eerder interview.

Later bleek dat Atkinson het toch niet kon laten: in 2012 was hij als Mr. Bean te zien tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen en ook in de jaren daarna dook Bean af en toe op.

Meer over