Mr. Popper's Penguins

De pinguïns van Jim Carrey

SBS 6 - vrijdag 3 december om 20:30

© http://photo.orf.at/ (orf1)
In de familiekomedie Mr. Popper's Penguins erft een zakenman een pinguïn. Hij wil van het beest af, maar dat wil niet zo lukken.

Thomas Popper (Jim Carrey) is een succesvolle zakenman met een strak geregeld leven. Zijn vader heeft hij nooit echt gekend.

Mr. Popper's Penguins

Pa Popper was te druk met zijn ontdekkingsreizen om zich om zijn kroost te bekommeren. Wat dat betreft heeft Thomas een aardje naar zijn vaartje: ook hij werkt zo hard dat hij zijn kinderen nauwelijks ziet opgroeien.

Eén simpel pakketje gooit in Mr. Popper's Penguins Thomas' hele leven om. Het is een cadeau van zijn vader.

Als hij de doos opendoet, komt er ineens een levende pinguïn uit. Maar Thomas wíl helemaal geen pinguïn in zijn smetteloze appartement.

Het lukt hem alleen niet het beest kwijt te raken. Sterker nog: door omstandigheden waggelen binnen de kortste keren zes exemplaren door zijn huis!

Jim Carrey

Mr. Popper's Penguins is een verfilming van een kinderboek uit 1938. Jim Carrey wilde de hoofdrol in deze film graag spelen.

Het leek hem ontzettend leuk om een scène op te nemen waarin hij met pinguïns danst. Dick Van Dyke, van wie Carrey een groot bewonderaar is, danste in de klassieker Mary Poppins ook met pinguïns.

Meer over