Musical Awards Gala 2024

Welke musicalproductie gaat er met meeste beeldjes vandoor tijdens het Musical Awards Gala 2024?

NPO 1 - woensdag 24 april om 20:34

© Joy Hansson
Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg rollen de rode loper uit voor de grootste musicaltalenten van Nederland tijdens het Musical Awards Gala 2024. Zo maken Buddy Vedder en Simone Kleinsma kans op een beeldje voor hun hoofdrol in een originele productie.

Nederlandse musicalproducties staan steeds meer op de voorgrond. Kijk al naar de nominaties voor de Musical Awards dit jaar, opnieuw gepresenteerd door Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg.

Lees ook: Dit is waarom Zussen op woensdag 24 april niet te zien is 

Musicalprijzen

De Hospita met Simone Kleinsma maakt kans op zes beeldjes, Het was Zondag in het Zuiden gaat met onder anderen Buddy Vedder voor zeven prijzen en de productie over slavernij Boni is maar liefst tien keer genomineerd. Ze dingen allemaal mee in de categorie 'Beste oorspronkelijke Nederlandse musical'. Die bestaat sinds 2022, als ode aan de producenten die iets nieuws op de theatermarkt brengen.

Wie toch meer van publiekstrekkers uit het buitenland houdt, komt ook aan zijn trekken. Onder meer de cast van Mamma Mia en Jesus Christ Superstar treedt op. De volledige line-up vind je hieronder.

Wanneer is het Musical Awards Gala 2024 op televisie te zien?

Het Musical Awards Gala 2024 is op woensdag 24 april vanaf 20:33 uur te zien bij AVROTROS op NPO1.

Meer over