Yesterday

The Beatles? In de film Yesterday hebben ze er nog nooit van gehoord

NET 5 - donderdag 6 april om 22:50

© Universal Pictures
Hoe zou het zijn als niemand The Beatles zou kennen? Yesterday probeert die vraag te beantwoorden.

Niemand die de liedjes van The Beatles kent, dus kan Jack er lekker mee aan de haal. Dat is het onwaarschijnlijke uitgangspunt van deze aanstekelijke muzikale komedie.

Yesterday

Scenarioschrijver Richard Curtis (Love Actually, Notting Hill) en regisseur Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting) sloegen de handen ineen en maakte deze muzikale hit. Hoofdpersoon is de weinig succesvolle singer-songwriter Jack (Himesh Patel). Als hij de dag na een wereldwijde black-out in het park op zijn gitaar zit te tokkelen, merkt hij dat hij ineens de enige op aarde is die de liedjes van The Beatles kent. Door zich het oeuvre van the Fab Four toe te eigenen, wordt hij in rap tempo wereldberoemd. Dat succes heeft ook een keerzijde: het knaagt aan Jack dat hij zijn bekendheid dankt aan andermans talent. Bovendien vervreemdt hij door al die roem steeds meer van de mensen om wie hij echt geeft. Patel werkt prima als de gewone jongen die ineens een ster is, The Beatles doen de rest.

Paul McCartney

Scenarioschrijver Richard Curtis vroeg aan Paul McCartney of ze de titel Yesterday mochten gebruiken.

Sir Paul gaf zijn zegen, maar stelde voor om het in plaats daarvan Scrambled Eggs te noemen. Voordat McCartney met de tekst van Yesterday kwam, was dat namelijk de werktitel van het wereldberoemde nummer. 

Meer over