My Best Friend's Wedding

Julia Roberts is stikjaloers op Cameron Diaz in My Best Friend's Wedding

RTL 8 - dinsdag 21 mei om 20:28

© Columbia/TriStar. - Foto: Suzanne Tenner.
Het verhaal van My Best Friend's Wedding lijkt voorspelbaar. Toch is deze romcom, met Julia Roberts in de hoofdrol, verfrissend.

Regisseur P.J. Hogan lijkt iets met bruiloften te hebben.

My Best Friend's Wedding

Na Muriel’s Wedding uit 1994 is My Best Friend’s Wedding al zijn tweede film over (verstoord) huwelijksgeluk. Ook nu weer geeft Hogan een vette knipoog naar die gebeurtenis waar ieder meisje van droomt en stelt hij de zaken minder rooskleurig voor dan in de meeste andere romantische komedies.

In een ver verleden maakten de jeugdvrienden Julianne (Julia Roberts) en Michael (Dermot Mulroney) een afspraak. Mochten ze op hun 28e allebei nog vrijgezel zijn, dan gaan ze met elkaar trouwen.

Vlak voor haar 28e verjaardag, krijgt Julianne een telefoontje van Michael. Hij vertelt haar dat hij gaat trouwen met Kimberly (Cameron Diaz). Dat gesprek doet Julianne beseffen dat ze van Michael houdt. Vanaf dat moment heeft ze nog maar één missie: het paar uit elkaar drijven en zorgen dat ze zelf de bruid wordt.

Julia Roberts

Julia Roberts speelt niet alleen de vrouwelijke hoofdrol in My Best Friend's Wedding. Ze had ook een flinke vinger in de pap bij het casten van haar tegenspelers. Ze koos Dermot Mulroney en Cameron Diaz eigenhandig uit voor de rollen van Michael en Kimberly. Dat was slecht nieuws voor Drew Barrymore: zij was in beeld om Kimberly te spelen, tot Roberts roet in het eten gooide.

Meer over