My life as a Rolling Stone

Keith Richards steelt de show in tweede aflevering My Life as a Rolling Stone

CANV - zondag 25 september om 20:10

De komende weken zendt de Vlaamse zender Canvas My Life as a Rolling Stone uit. Deze vierdelige documentairereeks vertelt het verhaal van een van 's werelds grootste rock-'n-rollbands: The Rolling Stones. Met vandaag: Keith Richards.

My Life as a Rolling Stone is zeker een aanrader voor de fans van de band. De vierdelige muzikale documentaire schetst namelijk intieme portretten van - de door vele geliefde - bandleden Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood en Charlie Watts. Deze worden deze week afgewisseld met archiefbeelden, gitaarriffs en interviews met hun collega-muzikanten als Tom Waits, T Bone Burnett, Bob Harris, Bonnie Raitt, Joe Walsh, Lisa Fischer, Marshall Chess en Taj Mahal.

Keith Richards

Vorige week stond Mick Jagger al in de spotlights, maar deze week is het toch echt de beurt aan Keith Richards. Zijn compromisloze passie voor muziek heeft de band doen experimenteren met verschillende klanken en genres. Zijn ietwat rebelse en aftastende imago was bovendien van groot belang voor de mythe van de Stones. 

Meer over