Mysterie troef in nieuwe serie Fringe

'Fringe science' betekent vrij vertaald: de wetenschap van buitengewone fenomenen. Denk aan telekinese, genetische mutatie en wederopstanding. Dr. Walter Bishop heeft zijn leven gewijd aan het onderzoek naar van deze fenomenen, maar sinds hij is opgenomen in een psychiatrische kliniek, is hij daarmee gestopt.

FBI-agente Olivia Dunham kan zijn hulp echter hard gebruiken, wanneer ze ogenschijnlijk onverklaarbare zaken probeert op te lossen.

De cast
Olivia (Anna Torv, Mistresses) is een jonge, ambitieuze FBI-agente, die samenwerkt met de doorgedraaide wetenschapper Walter (John Noble, Lord of the Rings) en zijn geniale zoon Peter (Joshua Jackson, Dawson’s creek).

Lost
In deze serie komen politiewerk en het bovennatuurlijke samen. Dat geeft een mooie mix van actie, complottheorieën en het onverklaarbare. De bedenker van Fringe is niemand minder dan J.J. Abrams, de man achter Lost, dus je kunt kwaliteit verwachten!

De eerste zaak
In de eerste aflevering smelt tijdens een vlucht van Hamburg naar Boston smelt op onverklaarbare wijze de huid van alle passagiers. FBI-agente Olivia Dunham en haar collega/geliefde John Scott onderzoeken de zaak.

Smeltende huidvellen
Nadat John levensgevaarlijk gewond raakt bij een explosie, duikt Olivia in de FBI-archieven en ontdekt dat dr. Walter Bishop onderzoek heeft gedaan naar ‘smeltende huidvellen’. Enige probleem: hij zit opgesloten en alleen zijn onverschillige zoon kan hem uit de psychiatrische kliniek krijgen.

Reageren