Mystic River

Sean Penn en Kevin Bacon hebben een pijnlijke reünie

SBS 9 - dinsdag 9 augustus om 00:25

Een rechercheur onderzoekt de moord op een meisje. Het slachtoffer is de dochter van een oude jeugdvriend. Dat haalt bij hem en zijn oude vrienden wonden van vroeger open.

Jeugdvrienden Jimmy (Sean Penn), Sean (Kevin Bacon) en Dave (Tim Robbins) hebben elkaar jaren niet gezien.

Mystic River

Hun hereniging is geen reden tot vreugde: ze komen elkaar weer tegen na de moord op Jimmy’s oudste dochter.

Sean is inmiddels rechercheur en onderzoekt de zaak. Ex-crimineel Jimmy zint op wraak op de dader, terwijl de labiele Dave nog altijd worstelt met een trauma uit het verleden: als kind werd hij misbruikt voor de ogen van zijn vrienden.

Dat heeft bij alle drie diepe wonden achtergelaten, die in de huidige omstandigheden opnieuw worden opengereten. Regisseur Clint Eastwood doet met Mystic River geheel recht aan de oorspronkelijke succesroman van Dennis Lehane.

Een prachtige, grauwe misdaadthriller die, geholpen door uitzonderlijk acteerwerk van de sterke cast, een hoop intrigerende verwarring zaait.

Clint Eastwood

De hoge bazen van de filmstudio zagen het helemaal voor zich: de opnames van Mystic River zouden plaatsvinden in Toronto, Canada. Een stuk goedkoper dan filmen in Amerika en toch het gevoel van een grote stad.

Regisseur Clint Eastwood was het daar helemaal niet mee eens. Hij stond erop de film ‘gewoon’ in Boston te maken, waar het boek van Dennis Lehane zich afspeelt.

Hij hield voet bij stuk. Met resultaat: Mystic River scoorde twee Oscars en nog eens vier Oscarnominaties.

Meer over