De knock-outs

Naar de liveshows of niet?

Nu de battles voorbij zijn, is de strijd nog lang niet gestreden tussen de zangtalenten. In de knock-outronde moeten de kandidaten zichzelf opnieuw bewijzen tegenover hun coach. Wie bemachtigt een ticket voor de liveshows?

Hoewel de battles gestreden zijn in The voice of Holland, betekent het niet dat de winnaars meteen doorgaan naar de liveshows. Eerst moeten ze zichzelf nog een keer bewijzen in de knock-outfase. De kandidaten nemen het niet meer tegen elkaar op, maar staan sinds hun auditie weer alleen op het podium.

Minder kandidaten

De knock-outs zijn in het zesde seizoen in het leven geroepen om het aantal kandidaten voor de liveshows te beperken. Tijdens de eerste reeksen hadden er maar liefst 24 talenten een ticket bemachtigd en in 2014 waren er zelfs 32 uitverkorenen. Dit vijfde seizoen had een eenmalige oplossing om zo veel mogelijk kandidaten in één aflevering naar huis te sturen: de clashes. Twee kandidaten zongen vlak na elkaar twee liedjes, waarna een talent het podium moest verlaten.

Bigband

Jeroen Rietbergen is er als pianist en bandleider natuurlijk ook weer bij. Wekelijks voert hij de verschillende wensen uit van de kandidaten en coaches. De een vindt het bijvoorbeeld fijner om een toon hoger te zingen, de ander komt beter uit te voeten met een halfje lager. Zelf vond de muzikant jazz nogal lastig om te spelen. "Maar dat gaat nu goed." De muzikant werkt in The voice of Holland vaak met andere liedjes dan bijvoorbeeld bij The voice senior . "Dan zingen de deelnemers meer uit het bigbandgenre of ouderwetse nummers. Bij The voice of Holland gaat het vooral om moderne liedjes."

Meer over:

Reageren