Nachtdieren

Verschil van dag en nacht voor Raven van Dorst

NPO 3 - woensdag 5 januari om 21:20

© BNNVARA
Van met de kippen op stok naar midden in de nacht de straat op, het is nogal een overgang. Toch duikt kersverse boer Raven van Dorst ook in dit nieuwe seizoen Nachtdieren optimistisch nachtelijk Breda in, op zoek naar mensen die niet kunnen of willen slapen.

Raven van Dorst is goed met dieren, dat liet de presentator zien in Boerderij van Dorst. De geiten en kippen hadden het goed naar hun zin op de klusboerderij. Ook Van Dorst voelde zich opvallend thuis op het platteland. En dat terwijl de wortels van de muzikant toch echt in het stadse nachtleven liggen.

Nachtdieren

Ook voor het vierde seizoen van Nachtdieren gaat de ras-Rotterdammer pas naar buiten als de kippen al een tijdje op hun stok zitten. Om de overgang niet al te groot te maken treft Van Dorst in de eerste aflevering Thomas, die ‘psychedelische cactussen’ kweekt in zijn tuin. Die zijn er (nog) niet op de boerderij. De presentator komt daarnaast ook stripper Diana tegen en laat zich door een groep moderne nomaden ('drifters') meevoeren naar een industrieterrein voor een feestje.

Meer over