Naked Gun 33 1/3: The Final Insult

Kan Leslie Nielsen in Naked Gun 33 1/3: The Final Insult de Oscars redden?

Paramount - woensdag 22 mei om 20:30

© Paramount Pictures
Ook in Naked Gun 33 1/3: The Final Insult, de derde en laatste Naked Gun-film, maken politieagent Frank Drebin en zijn collega’s er weer één grote chaos van.

Politieman Frank Drebin (Leslie Nielsen) is inmiddels alweer een halfjaar met pensioen, maar hij mist zijn werk nog elke dag.

Naked Gun 33 1/3: The Final Insult

Logisch dus dat Drebin blij is als zijn oud-collega’s Hocken (George Kennedy) en Nordberg (O.J. Simpson) op de koffie komen. Dat komt eigenlijk best goed uit: Frank is net een cake aan het bakken. Maar Nordberg en Hocken komen helemaal niet voor koffie en cake. Het duo zit al tijden tevergeefs achter een gevaarlijke terrorist aan.

Drebin moet helpen de snoodaard in de kraag te vatten. En er is haast bij: de terrorist wil een aanslag plegen tijdens het jaarlijkse Oscargala. Lukt het de mannen van Police Squad om die aanslag te voorkomen? Je ziet het in Naked Gun 33 1/3: The Final Insult.

Leslie Nielsen

Naked Gun 33 1/3: The Final Insult barst – net als zijn twee voorgangers – bijkans uit zijn voegen van de parodieën op (in 1994) recente filmhits en allerhande filmklassiekers. Van Spartacus tot Beauty and the Beast, van Star Wars tot The Bodyguard en van The Graduate tot Jurassic Park en Thelma & Louise: geen film of genre is veilig.

Leslie Nielsen speelt in deze film voor de laatste keer de rol van Frank Drebin. Hij begon ermee in 1982, in de tv-serie Police Squad!

Meer over