Nanny McPhee

Emma Thompson is Nanny McPhee

NET 5 - woensdag 28 december om 20:30

© Universal Studios
Mevrouw McPhee is kinderjuf. En niet zomaar eentje: ze gebruikt magie bij haar werk.

Nanny McPhee heeft haar uiterlijk niet mee. Ze heeft twee wratten in haar gezicht, een gigantische neus en een slecht gebit. Maar ze heeft wel een buitengewone gave: ze krijgt zelfs de onhandelbaarste kinderen onder controle.

Nanny McPhee

Dat komt weduwnaar Cedric Brown (Colin Firth) goed van pas. Als alleenstaande vader moet hij én de kost verdienen én voor zijn zeven bloedjes van kinderen zorgen.

Een hele uitdaging, zeker omdat die kids niet bepaald lieverdjes zijn. Steeds als Cedric een kindermeisje inhuurt, pesten ze haar binnen de kortste keren weer weg.

Totdat Cedric Nanny McPhee (Emma Thompson) vindt. Wat de kids ook proberen, deze dame heeft een oplossing.

En eigenlijk vindt het zevental het wel best zo. Met haar opgeruimde karakter en magische trucjes vrolijkt Nanny McPhee huize Brown flink op.

Emma Thompson

Als klein meisje verslond Emma Thompson de Nurse Matilda-boeken van Christianna Brand. Vooral de magie in de verhalen sprak haar aan.

Reden genoeg voor Thompson om de verhalen om te schrijven tot een filmscript. Dat had nogal wat voeten in de aarde.

Emma Thompson werkte negen jaar aan het scenario van Nanny McPhee. Het resultaat is een vrolijke familiefilm waarin de Britse actrice zelf met zichtbaar plezier de titelrol speelt.

Meer over