Nanny vs. Mary

De familiefilm Nanny McPhee (2005), vanavond voor het eerst op tv, wordt vaak vergeleken met Mary Poppins. Net als de wereldberoemde kinderjuffrouw naar wie nu wordt gezocht bij de AVRO, gebruikt Nanny McPhee magie om 'haar' kindertjes in toom te houden.

Beide dames zijn Brits en werken in een gigantisch huis met personeel. Maar waar Mary Poppins een zachtaardig karakter heeft, gedraagt de lelijke Nanny McPhee zich als een boosaardige trol - en zo ziet ze er aan het begin van de film ook uit.

Gouvernante
De Britse actrice Emma Thompson speelt de titelfiguur, die wordt ingehuurd om toezicht te houden op de zeven kinderen van meneer Brown (Colin Firth). De kids hebben het niet zo op gouvernantes en weten die normaal gesproken binnen de kortste keren de deur uit te werken.

Script
Maar deze nanny laat zich niet zomaar wegsturen... Thompson is ook medeverantwoordelijk voor het script. Ze baseerde zich op de destijds heel moeilijk verkrijgbare boeken van Christianna Brand over Nurse Matilda en deed er daarom maar liefst negen jaar over.

Reageren