Nationaal Songfestival

Vijf onbekende artiesten brengen, ieder op eigen wijze het lied 'Ik ben verliefd (sha-la-lie)' ten gehore. Ze zijn gecoacht door bekende namen als Frans Bauer, Corry Konings en Marianne Weber. Onze definitieve inzending voor het Eurovisie Songfestival wordt vanavond gekozen. Wie stuurt Nederland naar Oslo?

Kenners hebben echter weinig vertrouwen in het volkse nummer. Maar met een beetje geluk maakt vanavond de vertolker ervan nog een hoop goed. Voor het eerst neemt tros-gezicht Yolanthe Cabau van Kasbergen (24) de presentatie op zich.

Deelnemers
Kansmakers zijn de 17-jarige kappersleerlinge Sieneke, studiotechnicus Vincent (Vinzzent), ex-Idols deelneemster Marlous, zangeres Peggy Mays en de meidengroep Loeks.

Experts
De jury wordt gevormd door het viertal Daniël Dekker (TROS dj en Eurovisie-commentator) Tatjana Simic (als 'Oostblokdeskundige'), zanger George Baker en 'Mister Songfestival' Johnny Logan. Samen met het aanwezige publiek hebben zij de beslissing in handen.

Yolanthe heeft hoop
Yolanthe zegt tegen Televizier wel vertrouwen te hebben in de Nederlandse inzending: "Ik begrijp de kritiek van mensen, maar denk dat het ook wel leuk is om het eens over een heel andere boeg te gooien.

De afgelopen jaren hebben we gekozen voor glamour, voor mooie vrouwen met mooie liedjes. Dat werkte niet. vorig jaar kozen we voor iets geks, de toppers, maar ook dat is niet gelukt.

Misschien is het juist goed om nu terug te gaan naar de basis, naar het volkse dat zo goed bij onze cultuur past. Ik heb er wel vertrouwen in. Het zou wel heel mooi zijn als dit het winnend liedje wordt. Dan is Pierre Kartner natuurlijk degene die het laatst lacht."

Toekomst?
Wie zal lachen (of huilen), zal in de toekomst blijken. Het Songfestival staat in ieder geval garant voor een flinke dosis commotie, verbazing en drama: goed nieuws voor televisiekijkend Nederland.

Reageren