Natuur op 2: Madagascar

Kikkers houden wel van een verzetje (zie foto) en zijn vrij vriendelijk. Behalve tegen vliegen. Maar op Madagascar springen en zwemmen ook exemplaren rond die, als ze de kans krijgen, rustig hun eigen kroost oppeuzelen. 

Er zijn 226 verschillende soorten kikkers geturfd op het exotische Afrikaanse eiland, waaronder vele kleurrijke kwakertjes die nergens anders ter wereld voorkomen. In het tweede deel van de BBC-serie over Madagascar, te zien in Natuur op 2, betrapt David Attenborough een stel kikvorsen op heterdaad. Hij trekt dit keer met de filmploeg diep de regenwouden aan de oostkant van het eiland in.

Dansende apen
Bijna de helft van de zeldzame diersoorten van het land leeft in dit door hoge bergen omsloten gebied. De lemuren voelen zich ook hier thuis, zoals de witte sifaka die als een balletdanser over de bosgrond zwiert. 

Beestenboel
Daarnaast spot de Britse natuurvorser vleesetende planten, enorme wespen die kikkervisjes verorberen, tunnels gravende kameleons en vliegenvangers, bonte zangvogeltjes die hun naam alle eer aandoen.


Reageren