Natuur op 2: Penguins: Meet the family

Maak kennis met de pinguïnfamilie

NPO 2 - zondag 22 mei om 18:24

© NPO 2
Bij een pinguïn denken de meeste mensen automatisch aan de zwart-witte Zuidpoolbewoner de keizerspinguïn. Er zijn maar liefst achttien verschillende pinguïnsoorten, die allemaal voorbijkomen in de documentaire Penguins: Meet the Family.

De pinguïn is niet één vogelras, maar een hele familie van maar liefst achttien verschillende pinguïnsoorten. Allemaal komen ze voorbij in de natuurdocumentaire Penguins: Meet the Family, van de iconische keizerspinguïn op Antarctica tot de zwartvoetpinguïn die als enige soort tussen de mensen leeft in wijken van een aantal steden in Zuid-Afrika. Elke soort is op een unieke manier aangepast aan zijn omgeving, en de meeste pinguïns zijn goed bestand tegen kou.

Galapagospinguïn

De documentaire neemt ook een kijkje bij de galapagospinguïn, het enige familielid dat rond de evenaar en zelfs deels op het noordelijk halfrond leeft. Om zich te beschermen tegen het warme klimaat zoekt de relatief kleine galapagospinguïn beschutting in afgekoelde lavatunnels op vulkanische eilanden.

Meer over