Natuur op 2: Waterhole: Africa's animal oasis

Magneet voor Afrikaanse dieren

NPO 2 - maandag 9 mei om 17:08

© https://www.bbcpictures.co.uk/
Speciaal voor de driedelige natuurdocumentaire Waterhole: Africa's Animal Oasis legden de makers een waterpoel aan in Tanzania. Die werkt als een magneet voor het rijke dierenleven. Hoe gedragen leeuwen, olifanten en bavianen zich op hun nieuwe hangplek?

De dieren op de Afrikaanse savanne zullen erg blij zijn geweest met de makers van Waterhole: Africa’s Animal Oasis. Speciaal voor de driedelige Britse natuurdocumentaire legde de crew namelijk een waterpoel aan in een droge regio van Tanzania, voorzien van op afstand bestuurbare camera’s.

Waterhole: Africa's Animal Oasis

Voor de dieren is de poel essentieel om te overleven, voor de Britse bioloog Ella Al-Shamahi levert die interessante informatie op. Hoe gedragen leeuwen, bavianen en giraffen zich op hun nieuwe hangplek? Zijn ze bereid om het water te delen? En welke invloed heeft de wisseling van de seizoenen op het gebruik van de poel? De documentaire start tijdens het droge seizoen. Het water is schaars en dat is niet echt bevorderlijk voor de sfeer. De gemoederen lopen dan ook hoog op. 

Meer over