Nederland geeft licht

Een lichtje voor iedereen met kanker

SBS 6 - zondag 19 december om 17:00

© Talpa
De nationale lampionnenactie van KWF Kankerbestrijding is dit jaar digitaal: drones zorgen nu voor de bijzondere verlichting. In de tv-uitzending van Nederland Geeft Licht veel aandacht voor verhalen van mensen met kanker en hun dierbaren.

Voor het zesde jaar op rij organiseert KWF Kankerbestrijding een nationale lampionnenactie. Iedereen kan een lampion doneren voor een dierbare die met kanker te maken heeft (gehad).

Nederland Geeft Licht

Tijdens eerdere edities werden onder meer de Afsluitdijk, Madurodam en het Olympisch Stadion in Amsterdam door mensen met hun lampionnen verlicht, maar vanwege de pandemie is de actie dit jaar digitaal en worden er drones ingezet als symbool voor alle lampionnen.

Mirelle van Markus

In Nederland Geeft Licht gaan Jeroen van der Boom, Samantha Steenwijk, Hans Klok en Leontien van Moorsel bij mensen langs om te luisteren naar hun verhalen. “Al die verhalen raken me”, zegt Mirella van Markus die de uitzending presenteert. “De verlichting wordt dit jaar met behulp van drones en muziek heel speciaal.”

Meer over