Nederland is vol

De voor- en nadelen van toerisme onderzocht in Nederland Is Vol

NPO 1 - zondag 2 oktober om 22:21

© BNNVARA
Plekken als Amsterdam, Renesse en Zuid-Limburg zijn ongekend populair bij toeristen. Jeroen Pauw onderzoekt dan ook in Nederland Is Vol wat hier de voor- en nadelen van zijn. Hoe is het bijvoorbeeld om bij een toeristische trekpleister te wonen?

Grachten, musea, de Wallen, wafelwinkels en souvenirshops; Amsterdam is onverminderd populair bij vakantiegangers en dagjesmensen. Het gaat zelfs zo ver dat er in de hoofdstad geen nieuwe winkels gericht op toeristen mogen openen en dat de gemeenteraad een grens aan het aantal toeristische bezoekers wil stellen om de stad leefbaar te houden.

Nederland Is Vol

Dit scenario is herkenbaar voor andere steden, dorpen en regio’s. Zo zijn ook Renesse, Giethoorn - het Venetië van Nederland - en Zuid-Limburg verzekerd van bezoekers. In Nederland Is Vol onderzoekt Jeroen Pauw wat het toerisme in alle opzichten oplevert. Ondernemers spinnen er garen bij, maar tegelijkertijd stijgen de vastgoedprijzen én de overlast. En is het nog wel fijn wonen bij een toeristische trekpleister?

Meer over