Nederland is vol

Jeroen Pauw onderzoekt hoe vol Nederland is

NPO 1 - zondag 11 september om 21:22

© BNNVARA
De ruimte in Nederland wordt steeds schaarser. Jeroen Pauw zoekt in Nederland Is Vol uit of ons land de grenzen van de groei heeft bereikt. In deze eerste aflevering richt hij zich op Schiphol, dat in 2019 nog 71 miljoen passagiers vervoerde.

Al vijftig jaar waarschuwen experts voor de gevolgen die bevolkingsgroei heeft voor de planeet. In Nederland Is Vol onderzoekt Jeroen Pauw in hoeverre Nederland de grenzen van groei heeft bereikt.

Nederland

De ruimte in ons land wordt steeds schaarser. Ondertussen heeft Nederland de grootste haven van Europa, de meeste personenauto’s per vierkante meter, een van de grootste vleesindustrieën ter wereld en heerst er woningnood.

Schiphol

Deze eerste aflevering zoomt in op Schiphol. In 2019, toen de luchthaven zijn drukste jaar beleefde, deden ruim 71 miljoen passagiers Schiphol aan. Met alle uitstoot en geluids- en stankoverlast heeft dat grote gevolgen voor mens en natuur. Pauw zoekt uit of de welvaart die dit oplevert nog wel opweegt tegen deze gezondheids- en klimaatschade.

Meer over