Nederland kiest: De uitslagen

Rob Trip en Simone Weimans presenteren Nederland Kiest: De Uitslagen

NPO 1 - woensdag 22 november om 20:33

© Rogier Veldman / Stefan Heijdendael & NOS
Nederland heeft gestemd voor een nieuwe Tweede Kamer. Rob Trip en Simone Weimans praten in Nederland Kiest: De Uitslagen met verslaggevers op locatie bij de verschillende partijen en Malou Petter geeft de belangrijkste uitslagen door op haar grote scherm.

Rob Trip en Simone Weimans zijn er klaar voor: de vier en een half uur durende marathonuitzending Nederland Kiest: De Uitslagen. Live vanuit de grote hal van het nieuwe gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag houdt het duo bij hoe in het land is gestemd.

Nederland Kiest: De Uitslagen

De stembureaus sluiten om 21.00 uur, waarna Malou Petter de allereerste exitpoll bekend kan maken. Een uur later volgt nog een tweede, geüpdatete prognose terwijl het tellen van de stemmen doorgaat.

De NOS zet in totaal zestien verslaggevers in om in het land te kijken hoe de sfeer is. Ze zijn op locatie bij diverse partijen, spreken met kiezers en laten zien hoe de telling verloopt. In de studio zijn Xander van der Wulp, Marleen de Rooy en Arjan Noorlander de politieke duiders van dienst.

Wanneer volgt de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen 2023?

Niets missen? Kijk dan op 22 november vanaf 20:30 uur naar de NOS op NPO1.

Meer over