Nederland - Slowakije

30 mei 2012 00:00 | kijktips | Door Televizier

Het Nederlands elftal oefent in Rotterdam tegen Slowakije. Is Oranje in vorm en al gretig?

Over tien dagen begint het EK Voetbal. Zo langzamerhand moet de basiselftal van Bert van Marwijk gestalte krijgen. Na de abominabele oefenpotjes tegen Bayern M√ľnchen en Bulgarije snakken we met z'n allen naar een overtuigende overwinning. Liefst met oogstrelend voetbal. Misschien gebeurt dat wel vanavond in de Kuip tegen Slowakije.

Nederland - Slowakije
De laatste keer dat de twee ploegen elkaar troffen was in de achtste finales van het afgelopen WK. Toen won Nederland met 2-1, dankzij een typische Arjen Robben-goal: dribbel op rechts, naar binnen trekken en met links verwoestend uithalen. Wesley Sneijder maakte het tweede doelpunt.

Hoe staat Oranje er vanavond bij? Spelen Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie weer samen in de aanval? Wie gaan de voorzetten geven? Welke spelers helpen Johnny Heitinga in de defensie en hoe ziet het befaamde Oranje middenveld eruit?

Denemarken
De bondscoach kan nog wat schuiven. Zaterdag heeft hij nog het oefenpotje tegen Noord-Ierland. Een week later zijn in Charkov de Denen de eerste tegenstanders die er echt toe doen.

Meer over